ПЦУ пояснила правила для вірян під час літургії Варфоломія та Епіфанія

Православна церква України оприлюднила вимоги для вірян та духовенства під час літургії у Софіївському соборі, яку проведуть Вселенський патріарх Варфоломій разом із митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм 22 серпня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

"З огляду на підготовку до соборної Божественної літургії 22 серпня 2021 р. в Святій Софії, яку очолять Предстоятелі Вселенського Патріархату та Православної церкви України, до уваги духовенства і парафіян повідомляємо наступне:доступ на територію Святої Софії відбуватиметься із додержанням заходів безпеки через пункти огляду. Зокрема заборонено проносити на територію пляшки з водою, харчові продукти, плакати. На території собору будуть організовані пункти роздачі питної води", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Епіфаній розпочав візит до Туреччини з нагоди 60-ліття свячення Варфоломія

Зазначається, що духовенство для співслужіння повинно мати власне повне облачення жовтого/золотого кольору. До співслужіння та причастя матимуть можливість приступити всі, хто приготуються відповідно до традиції. На території Святої Софії буде організовано сповідь.

У ПЦУ повідомляють, що на богослужіння слід прибути завчасно, з урахуванням проходження заходів безпеки, з собою мати документи, що посвідчують особу. Прохід буде відкрито з 6 години ранку. Також слід звернути увагу на те, що можливості паркування автотранспорту в центрі Києва будуть обмежені.

Читайте також: У Михайлівському Золотоверхому монастирі презентували книгу про патріарха Варфоломія

Як повідомлялося, Вселенський патріарх Варфоломій в рамках візиту до Києва проведе 22 серпня разом з митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм літургію у Святій Софії.

Вселенський патріарх Варфоломій у листопаді минулого року заявив на літургії у Патріаршому соборі на Фанарі, що відвідає Україну з офіційним візитом на День Незалежності 2021 року у відповідь на запрошення Президента Володимира Зеленського.