Зеленська відкрила регіональний форум «Реформа шкільного харчування»

Фото

Дружина Президента Олена Зеленська відкрила перший регіональний форум «Реформа шкільного харчування».

Як передає кореспондент Укрінформу, трансляція заходу, що відбувається у Бучі на Київщині, здійснюється на сторінці Міністерства освіти і науки у Фейсбуці.

«Ця глобальна реформа, всеукраїнська реформа - про дітей і для дітей, задля здоров’я наших дітей сьогодні і задля здоров’я українців у майбутньому», - наголосила перша леді.

Вона зазначила, що реформування шкільного харчування розпочалося з комплексного дослідження стану шкіл.

За словами Зеленської, минулий рік став етапом перших конкретних кроків і перших здобутків у реформі шкільного харчування.

«Минулого року ми охопили всі чотири блоки проблемних питань... – це застаріла нормативна база, це питання якості та безпечності харчових продуктів, це ресурсне забезпечення шкіл і, авжеж, культура здорового харчування», - сказала вона.

Наступним кроком, за словами першої леді, є імплементація напрацювань на місцях.

«Зрозуміло, що дуже часто перешкодою на шляху до впровадження нових цікавих, чудових ідей може стати брак комунікації, тому сьогодні ми з вами тут. Ми маємо обговорити всі питання, всі проблеми, які можуть виникати, і знайти відповіді на всі запитання», - наголосила дружина Президента.

Олена Зеленська анонсувала проведення у регіонах ще чотирьох форумів «Реформа шкільного харчування».

«Наразі ми запланували 5 таких регіональних форумів, це перший. І протягом серпня, вересня і жовтня ми проведемо ще чотири. Ми поки що плануємо тільки, тому не можемо сказати, в яких саме регіонах вони пройдуть, це буде також залежати від активності місцевої влади. Хто перший запропонує – ми приїдемо», - розповіла Зеленська.

Читайте також: Зеленська відкрила фотовиставку «Не|видиме життя», присвячену безбар’єрності

Регіональний форум «Реформа шкільного харчування» проводиться з ініціативи першої леді у співпраці з Міністерством освіти і науки, Міністерством охорони здоров'я, Міністерством економіки, Міністерством розвитку громад та територій, Державною службою з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів, ДП «Прозорро» та за підтримки ГО «Національна асоціація громадського харчування».

Як повідомляв Укрінформ, з ініціативи дружини Президента в Україні започатковано реформу шкільного харчування. У травні цього року презентовано оновлене меню для шкільних їдалень. Оновлене меню розраховано на 4 тижні, включає 160 страв. Крім того, збільшено кількість фруктів та м'яса в раціоні. Оновлене меню в школах планується впровадити з 1 вересня.

У липні Кабінет Міністрів затвердив зміни у нормах харчування в закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у серпні заявив, що уряд виділить громадам 400 млн грн для підтримки реформи харчування.

Фото: ОП