Суд арештував екскерівника філії Державної продовольчо-зернової корпорації

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 4,758 мільйона гривень екскерівнику філії АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 4,758 мільйона гривень колишньому керівнику філії АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України». Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Національне антикорупційне бюро.

Читайте також: Справу про розкрадання газу на майже ₴730 мільйонів скерували до суду - НАБУ

«29 липня за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому керівнику філії АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» «Партизанський елеватор», підозрюваному у незаконному заволодінні зерном на суму понад 14,7 млн грн», - ідеться в повідомленні.

Так, слідчий суддя ВАКС застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 4,758 млн грн.

Строк дії запобіжного заходу до 27 вересня 2021 року.

Зазначається, що у разі внесення застави на підозрюваного буде покладено ряд процесуальних обов’язків.

Читайте також: НАБУ перевіряє, чи причетні інші посадовці Харківської облради до хабаря в один мільйон

Як повідомляв Укрінформ, 28 липня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру у заволодінні зерном на суму понад 14,7 млн грн колишньому керівнику філії АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України». Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 ККУ.

За даними слідства, упродовж листопада - грудня 2019 року директор філії АТ «ДПЗКУ», зловживаючи службовим становищем, без дозволу власника, організував відвантаження зерна, яке знаходилось на балансі держкорпорації, для реалізації комерційним структурам.