У Ляшка є кандидати в заступники голови НСЗУ

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко пропонуватиме Кабінету Міністрів призначити заступниками голови Національної служби здоров'я (НСЗУ) Анну Фенчак та Тетяну Бойко. 

Як передає Укрінформ, про це міністр повідомив у Фейсбуці.

"Маю надію, що вже наступного тижня НЗСУ отримає перших офіційно назначених осіб на керівні посади за останні 1,5 року. Правда, з випробувальним терміном, в які потраплять і ті обіцянки зі співбесіди на 100 днів роботи", - зазначив Ляшко.

Він зазначив, що за результатами конкурсу запропонує уряду призначити на посади заступників голови НСЗУ Анну Фенчак, яка є заступником директора департаменту - начальником управління фінансових гарантій медичного обслуговування, та Тетяну Бойко, яка нині виконує обов'язки заступниці голови НСЗУ.

Читайте також: В Україні не працюють 40% створених пунктів щеплень проти коронавірусу - Ляшко

За словами Ляшка, Фенчак обіцяє захищати програму медичних гарантій від будь-яких штормів та мріє реалізувати в Україні універсальний доступ до медичних послуг для всіх, незалежно від статі, місця проживання, рівня статків та інших соціально-демографічних характеристик. Бойко буде налагоджувати комунікацію з регіонами: як з територіальними підрозділами НЗСУ, так і з головними лікарями та органами місцевого самоврядування.

Крім того, Ляшко звернувся до Кабміну з проханням ввести до штату НСЗУ посаду ще одного заступника, який буде прицільно опікуватись питаннями цифрової трансформації та розвитку. Також міністр очікує оголошення повторного конкурсу на посаду очільника НСЗУ.

Читайте також: В НСЗУ сказали, коли вакциновані зможуть завантажувати COVID-сертифікати у «Дії»

Як повідомлялося, Ляшко вніс пропозицію Кабінету Міністрів оголосити повторний конкурс на посаду голови Національної служби здоров’я України. 1 липня Ляшко провів співбесіди з кандидатами на посаду голови Національної служби здоров’я України, але не зміг визначитися з переможцем.