Уряд закликає українців активно вакцинуватися

В Україні з 21 липня розпочався п'ятий етап вакцинальної кампанії, уряд закликає українців активно вакцинуватися, щоб зупинити поширення коронавірусної інфекції.

Як передає Укрінформ, про це під час засідання уряду заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“Відсьогодні розпочинається п'ятий етап вакцинації від COVID-19. Українці, незалежно від віку та професії, зможуть отримати вакцину. Щоб захисти себе і своїх близьких потрібно звернутися до центру вакцинації або пункту щеплення, отримати відповідну вакцину. Бажано мати оформлену декларацію з сімейним лікарем, це скоротить час отримання вакцини. Тому запрошуємо всіх українців активно вакцинуватися, щоб зупинити розповсюдження пандемії в Україні”, - сказав Шмигаль.

Читайте також: Для всіх охочих: в Україні стартував п'ятий етап COVID-вакцинації

Прем’єр наголосив, що попри те, що уряд надав можливість вакцинуватися всім охочим, пріоритетними групами для вакцинації залишаються медичні працівники, освітяни, соціальні працівники, військові, люди літнього віку та люди з супутніми захворюваннями

"Саме ці групи в зоні найвищого ризику, найбільш вразливі до COVID-19, їм і надалі буде надаватися пріоритет у вакцинації", - сказав Прем'єр.

Читайте також: Флакон на 15 доз: Ляшко закликає максимально ефективно використовувати вакцину Moderna

Як повідомляв Укрінформ, станом на 21 липня в Україні зроблено майже 4,3 млн щеплень, майже 2,8 млн українців отримали одну дозу вакцини, завершили курс вакцинації 1,5 млн українців.