Телеграм-канали «НачШтабу» та «Черговий ООС» є російськими проєктами - Нацгвардія

Заява

Телеграм-канали «НачШтабу» та «Черговий ООС» є російськими проєктами, які не мають жодного відношення до Збройних сил України.

Як передає Укрінформ, про це Національна гвардія України заявила у Твітері.

«Телеграм-канали «НачШтабу» та «Черговий ООС» – це російські проєкти, які не мають жодного стосунку до Збройних сил України. Для введення в оману користувачів ці канали представлені як україномовні, проте вони не є українськими», - ідеться у заяві.

За повідомленнями ЗМІ, спеціальні майданчики у месенджерах створюються російськими спецслужбами для поширення фейків про ЗСУ, збору інформації про них для подальшої дискредитації українських військовослужбовців та ЗСУ загалом. Найвідоміші з таких платформ – телеграм-канали «НачШтабу» та «Черговий ООС». Для введення в оману користувачів ці канали представлені як україномовні, проте вони не є українськими. «НачШтабу» позиціонується як майданчик, де українські військовослужбовці можуть поділитися тим, що «наболіло». У мережевих обговореннях подробиць військової служби можуть фігурувати дані про місця дислокації військових частин, чисельність та склад підрозділів, стан техніки, озброєння тощо.

Читайте також: Facebook назвав найбільших «виробників» фейків, Росія – на першому місці

Низка російських та проросійських ЗМІ, «лідери думок» окупованої частини Донецької та Луганської областей активно рекламують «НачШтабу» та «Черговий ООС».