Футбольні пристрасті, апетити Путіна, тінь Медведчука і штами-мутанти - публікації тижня

Актуальні публікації Укрінформу про найважливіше, які ви могли пропустити цього тижня:

Зіпсоване прощання з Євро-2020

Збірна України залишила чемпіонат Європи після розгромної поразки від Англії. Але ми дійшли до чвертьфіналу, витиснули результат в двох ключових матчах, забили класні м’ячі і навіть намагалися покращити гру протягом турніру.

***

Як хлопець з Черкас зробив щасливою всю Україну

Хто він такий, герой історичного футбольного матчу? 24-річний форвард Артем Довбик родом із Черкас, там живуть його батьки, вчителі та перший тренер. Власкор Укрінформу відшукав їх, щоби привітати з перемогою збірної та розпитати про нову “зірку” футболу.

***

Інформаційний обстріл Sea Breeze: у що насправді цілила Росія

Росія не перший рік прагне дискредитувати співпрацю України з НАТО, зокрема – нападаючи з критикою на українсько-американські навчання Sea Breeze. Але цього року масштаб кампанії інформаційного тиску став безпрецедентним. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки розповідає про старі й нові прийоми російської пропаганди.

***

«Прямая линия» Путіна – дедалі більш пряма, без звивин

Що президент РФ Володимир Путін наговорив під час «прямой линии» про Defender, Третю світову війну та зустріч із Володимиром Зеленським? Путін також пообіцяв написати аналітичну статтю про походження України та українців. Не важко передбачити, що там буде, але цікаво буде подивитися на її стилістику і аргументацію.

***

Політичне воскресіння Балоги, повернення Брензовича та бліда тінь Медведчука

У розпал літа на Закарпатті стався “політичний переворот”: в облраді депутати “Слуги народу”, які до цього співпрацювали з місцевим проєктом “Рідне Закарпаття”, та ще “Батьківщиною” і “ЄС”, тепер знайшли спільну мову із ОПЗЖ, “Командою Балоги”, Партією угорців України (КМКС) та представниками партії “За майбутнє”. Що ж, власне, відбулося на Закарпатті? Про це кореспондентка Укрінформу розпитала політологів та аналітиків.

***

«Лямбда»: що відомо про новий штам коронавірусу

Не встиг світ підготуватися до зустрічі зі штамом коронавірусу «Дельта», як науковці забили на сполох через поширення нового штаму – «Лямбда», який походить з Латинської Америки. Новий штам опинився зовсім поруч з Україною – 29 червня у сусідній Чехії повідомили, що виявили перший у країні випадок зараження. Поки що цей штам фіксують в окремих країнах, але його поширення в Україні, схоже, є лише питанням часу.

***

Вакцинація, мільйон доларів, Дракула і пиво

Темпи вакцинації у світі не такі швидкі, як хотілося б, тому уряди й бізнес змагаються у креативі, аби щепити якомога більше своїх громадян. Для вакцинованих у Греції роздають готівкові картки на суму 150 євро, Польща запустила лотерею, а в США проводять розіграші із грошовими призами, квитками на Суперкубок із бейсболу та круїзами, щепленим навіть дарують пиво.

***

Туристичні тренди, народжені пандемією

Пандемія «подорожує» світом, а мандрівники змушені залишатися вдома. Торік міжнародний туризм і галузі, пов'язані з ним, зазнали $2,4 трлн збитків. На цей рік прогнози також невтішні. Вихід із ситуації вбачають єдиний – подорожі будуть доступні  туристам із паспортами вакцинації. Розповідаємо, що змінила пандемія у галузі туризму.

Іще більше цікавих публікацій читайте тут.