На платформі «Дія.Цифрова освіта» з'явився курс про боротьбу с корупцією

На національному порталі розвитку цифрової грамотності «Дія.Цифрова освіта» з’явився новий освітній курс під назвою «Стоп корупція».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Зазначається, що курс складається з 13 серій тривалістю від 4 до 11 хвилин, які допоможуть розібратись, що таке корупція, дізнатися про її наслідки, усвідомити відповідальність і знати, хто такі викривачі корупції. Курс розроблений Національним університетом оборони імені Івана Черняховського за підтримки уряду Великої Британії.

"Особливістю курсу є його орієнтування на підвищення кваліфікації керівників і персоналу структурних підрозділів Міністерства оборони, Генерального штабу Збройних сил України, органів військового управління ЗСУ та осіб, призначених на відповідні посади, діяльність яких пов’язана із запобіганням корупції", - розповіли у Мінцифри.

Під час презентації освітнього курсу заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан підкреслила, що він відкриває новий розділ на платформі "Дія.Цифрова освіта" - освітні серіали для військовослужбовців. "Сподіваємося, цей освітній серіал допоможе привернути додаткову увагу до явища корупції та дасть військовослужбовцям необхідні знання та навички для розробки комплексних заходів протидії", - зазначила Іонан.

Читайте також: Мінцифри щотижня запускатиме новий тест на цифрову грамотність

Начальник управління з питань запобігання та виявлення корупції МОУ, полковник юстиції Ігор Чухрай зауважив, що міністерство в рамках вимог міжнародного і вітчизняного антикорупційного законодавства, Антикорупційної програми Міноборони, Програми НАТО з розбудови цілісності, прозорості, підзвітності, запровадження доброчесності в оборонних та безпекових інституцій за підтримки уряду Великої Британії, постійно перебуває в пошуку, розвитку та якісному впровадженні нових антикорупційних практик, форм і методів роботи, які допомагають протидіяти корупційним явищам у відомстві.