Цибульська каже, що найближчими роками Росія «гатитиме» по Україні культурним продуктом

У найближчі роки Україна матиме проблеми з м'яким культурним впливом Росії.

Про це сказала керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов Цибульська під час круглого столу на тему: «Нові гібридні загрози з боку РФ» в Укрінформі.

"Якщо зменшується інтенсивність воєнних дій, то зростає вплив так званої soft power. І в найближчі роки у нас будуть проблеми з таким м'яким культурним впливом Росії. Люди, звісно, втомились від війни, люди вже не відчувають такої небезпеки і ... їм ось ця пропаганда російського культурного продукту легше заходить, і не викликає у них спротиву", - сказала Цибульська.

Читайте також: Росія намагається дезінформацією повернути Україну в «смертельні обійми» – Цибульська

Вона зазначила, що останнім часом Росія фокусує свою увагу на дискредитації країни назовні і дискредитації української влади всередині як для громадян підконтрольної території, так і для окупованих територій.

За її словами, українські правові системи не пристосовані до нових викликів. "Росія намагається легітимізувати себе багатьма способами. І одним із прикладів є те, як вона зараз активно вводить нові бізнеси - європейські, світові - в Крим, для того, щоб легітимізувати півострів. Я думаю, що нам потрібно багато уваги звертати на це, і багато про це говорити", - додала Цибульська.

Читайте також: Російськомовний телеканал з базою в Україні захистив би Європу від пропаганди — Резніков

Як повідомляв Укрінформ, 30 березня в Укрінформі відбулася презентація Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики. Центр боротиметься із фейками шляхом підвищення обізнаності громадськості про те, що є дезінформацією, та як її відрізняти від правди.