Центри боротьби з дезінформацією наводять доказову базу, чому певна історія є фейком - Ткаченко

Центри по боротьбі з дезінформацією мають повідомляти, що є фейком, і наводити доказову базу, чому певна історія є фейком.

Про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко сказав в інтерв'ю РБК-Україна, повідомляє Укрінформ.

"Ці центри в Європі дійсно невеликі. Вони по суті є верифікаційними повідомленнями від держави про те, що є фейком, з відстеженням трафіку, і треком, як пояснити, чому це фейк. Ми ж не будемо виходити і говорити кожен раз "не вірте, це фейк". Ми наводимо доказову базу, чому ця історія трапилася, наприклад, із хлопчиком на Донбасі, і чому вона є фейком", - сказав Ткаченко.

За його словами, такі центри існують в Ризі, Празі, у Фінляндії. Він зазначив, що там теж досить скромні за європейськими мірками бюджети.

Читайте також: Центр протидії дезінформації фінансується з коштів, передбачених на РНБО

"В тому числі, ми будемо активно працювати з NGO, і вони раді, що такий центр з'явився, тому що він є об'єднавчою платформою їх активності по викриттю фейків, яку вони самостійно проводили.Тому на першому етапі цього достатньо. Ми будемо працювати з донорами і при прояві нашої видимої ефективності будемо працювати над тим, щоб центр посилювати", - додав Ткаченко.

Читайте також: Центр протидії дезінформації не займатиметься пропагандою - керівниця

Як повідомлялося, 31 березня відбулася презентація Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, створеного при Міністерстві культури та інформаційної політики.