В ОАСК стверджують, що під час обшуків детективи «не знайшли жодних доказів»

Оновлено

У результаті проведених обшуків в приміщеннях Окружного адміністративного суді міста Києва детективи Національного антикорупційного бюро України “не знайшли жодних доказів”.

Як передає Укрінформ, про це заявляє пресслужба суду. 

«Сьогодні в приміщеннях Окружного адміністративного суду міста Києва, в черговий раз із порушенням процесуальних норм, працівниками НАБУ проводились обшуки. «Слідчі» дії проводились без мотивованої ухвали суду за двома адресами – по вул. Болбочана, 8 та вул. Великій Васильківській, 81-а. В результаті обшуків працівники НАБУ нічого не знайшли, при цьому була пошкоджена пропускна система суду, влаштовано безлад в кабінетах та приміщеннях суду», - ідеться в повідомленні.

Голова Окружного адміністративного суду Києва назвав провокацією обшуки Національного антикорупційного суду України в суді. Павло Вовк у Фейсбуці підтвердив, що в приміщенні суду в кількох кабінетах сьогодні проходили два обшуки. 

«Сенсацій не знайшли, просто вилучили якусь справу, незакінчену. В атмосфері тиску з боку НАБУ, постійних негативних інформаційних кампаній, обшуків та вибіркового розголошення відомостей досудового розслідування ми живемо вже 6 років. Тому давно звикли до провокацій і порушень з їх боку. Жодного відношення до сьогоднішніх провокацій ні ОАСК, ні я, як його голова, не маємо. Мені, безсумнівно, шкода, що серед затриманих адвокатів називають ім'я мого брата. Його, очевидно, просто використовують як «видатковий матеріал» для зведення особистих рахунків. Робить це один ганебний корупціонер для помсти всьому суддівському корпусу. Не більше того», - написав він.

Він також висловив переконання, що «як і у всіх попередніх «гучних» справах НАБУ, тут немає правових підстав, належних доказів і перспективи».

«Працюємо в штатному режимі», - підсумував Вовк.

Як повідомлялося, раніше голова ОАСК Павло Вовк заявив, що НАБУ проводить обшуки в Окружному адміністративному суді міста Києва.

Водночас у НАБУ поінформували, що разом із САП викрили «на гарячому» двох адвокатів, які обіцяли за 100 тисяч доларів та через голову Окружного адміністративного суду Києва вирішити питання з одним із суддів ОАСК про позитивне рішення у справі за позовом суб'єкта господарювання.

Читайте також: НАБУ завершило розслідування справи Вовка та суддів ОАСК

Торік у липні детективи НАБУ також проводили обшуки в приміщеннях Окружного адміністративного суду Києва і Державної судової адміністрації.

Як повідомлялося, 15 січня Вищий антикорупційний суд задовольнив клопотання Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і продовжив розслідування справи про так звані плівки ОАСК на два місяці - до 17 березня.

23 грудня 2020 року детективи НАБУ вручили особисто главі Окружного адміністративного суду Києва Павлу Вовку повістку про виклик до Вищого антикорупційний суду на 5 січня.

17 липня 2020 року детективи НАБУ провели обшуки в приміщеннях Окружного адмінсуду Києва і Державної судової адміністрації.

За даними НАБУ, були оголошені підозри голові ОАСК Павлу Вовку, його заступнику і ще п'яти суддям цього суду, а також тодішньому голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

Читайте також: Венедіктова продовжила слідство у справі голови ОАСК Вовка

За версією слідства, ці особи діяли в рамках злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їх роботі.

НАБУ оголосило в розшук п'ятьох суддів ОАСК, серед яких голова ОАСК Павло Вовк і двоє членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

15 серпня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала подання до Вищої ради правосуддя про тимчасове відсторонення від посади голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег, однак 1 вересня ВРП повернула його без розгляду.