Епідеміолог назвала умову, за якої можна робити щеплення вакцинами різних виробників

Щеплення вакцинами різних виробників можливе за умови їхньої однотипності в екстрених випадках.

Про це під час пресконференції в Укрінформі повідомила головний спеціаліст МОЗ за спеціальністю "Епідеміологія" Наталія Виноград.

"Я не маю інформації про можливість використання іншої за типом вакцини. У досвіді попередніх років бувало, що використовували однотипні вакцини різних виробників, хоча це було в екстрених випадках", - сказала епідеміолог.

Вона підкреслила, що вакцини CoviShield та CoronaVac, які доступні в Україні, є різними за типом.

Вакцина CoviShield - це векторна вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведською біофармацевтичною компанією AstraZeneca. Вакцина ж CoronaVac, яка розроблена китайською компанією Sinovac Biotech, є інактивованою вакциною.

Читайте також: «Почуєте буквально днями»: Степанов розповів про можливість поставки вакцин зі США

Як повідомлялося, в Україні станом на 28 березня від COVID-19 вакциновано 198 464 особи, за добу 28 березня було щеплено 1 585 осіб.

23 лютого в Україну прибула партія із 500 тис. доз вакцини проти коронавірусу CoviShield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca.

Читайте також: Вакцина CoronaVac пройде 10-денний лабораторний контроль - Ляшко

Крім того, 25 березня до України доставили першу партію - 215 тис. доз - вакцини CoronaVac від китайської компанії Sinovac Biotech.

Також в Україні зареєстрована вакцина американської компанії Pfizer.