Через справу Татарова щодо Венедіктової порушили дві кримінальні справи

Відносно Генерального прокурора Ірини Венедиктової порушили дві кримінальні справи за те, що вона змінила групу прокурорів у справі заступника керівника Офісу Генерального прокурора Олега Татарова, яку розслідує НАБУ.

Про це вона повідомила у коментарі журналістам у середу, передає кореспондент Укрінформу.

«Я не встигла розібратися (з матеріалами справи – ред.), бо по цій справі відкрили відносно мене дві кримінальні справи просто за зміну групи. І враховуючи, що у мене конфлікт інтересів, я їх уже не дивилася, наради не проводила і всього, що стосується цієї справи у мене немає», - сказала вона.

За словами Венедіктової, розслідування справи Татарова могло б відбуватися процесуально прозоро і дуже нудно, але «коли ви не знаєте правди, для вас ця тема жива».

«Я цієї правди на сьогодні сама не знаю. Матеріали справи в НАБУ, частина у Офісі Генерального прокурора», - додала Венедіктова.

Генпрокурор розповіла, що дізналася про цю справу першого грудня, коли до неї подзвонили журналісти і попросили прокоментувати обшуки в Офісі Президента.

«А у Генерального прокурора немає інформації від жодного органу розслідування. Я змінюю групу прокурорів САП, але в.о. САП, начальника Управління, тобто, топ-прокурорів і вставляю себе туди, як Генпрокурора. На завтра запрошую на нараду стару групу і нову. Стара група захворіла вся і не прийшла. Прийшла нова група. Матеріалів всього один том», - розповіла вона.

За словами Венедіктової, через два тижні в.о. керівника САП Максим Грищук повідомив їй про те, що він підписав підозру у цій справ і спитав, чи потрібна нарада.

«Я кажу, якщо підписали підозру – нарада не потрібна», - сказала вона.

Читайте також: Говорити про кримінальну відповідальність за «харківські угоди» ще рано – Венедіктова

Раніше ЗМІ повідомляли, що правоохоронці не завершили слідство у справі заступника голови Офісу Президента Олега Татарова, хоча суд наказав зробити це до 1 березня. В Офісі Генпрокурора поінформували, що "дії щодо завершення розслідування на сьогодні не вчиняються". Окрім того, у прокуратурі зазначили, що подали апеляційну скаргу на рішення суду, який не продовжив строки слідства. Водночас в ухвалі суду йдеться, що вона не підлягає оскарженню.

Як повідомлялося, 1 грудня 2020 року редактор інтернет-видання "Цензор.net" Юрій Бутусов заявив, що колишній народний депутат і екскерівник "Укрбуду" Максим Микитась дав викривальні свідчення щодо Татарова у справі про махінації з квартирами для Нацгвардії. За словами журналіста, Микитась повідомив слідству, що Татаров під час роботи в "Укрбуді" нібито підкупив експерта МВС, щоб той фальсифікував експертизу на користь компанії.

Татаров заперечує свою причетність до злочинів. Його адвокат Олександр Кузьменко поінформував, що кримінальне провадження НАБУ стосується знижки на парковку в одному з житлових комплексів Києва.

У НАБУ повідомили, що Офіс Генерального прокурора 23 грудня змінив підслідність справи заступника глави ОП Татарова, забравши її в Національного антикорупційного бюро і передавши Службі безпеки.

24 лютого 2021 року у НАБУ повідомили, що наполягають на тому, що про підозру заступнику керівника Офісу Президента було повідомлено у законний спосіб.