В Україні почали роботу нові окружні прокуратури

Інфографіка

Після завершення переатестації у понеділок, 15 березня, розпочали роботу нові окружні прокуратури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора. 

«Нові окружні прокуратури сформовані за новим, більш ефективним принципом – розробляючи їх модель, ми враховували результати функціонально-організаційного аналізу, проведеного за підтримки Ради Європи. При збільшенні кількості окружних прокуратур водночас зменшилась кількість відділів та адміністративних посад. Серед призначених керівниками прокуратур – 100% успішно пройшли атестацію в рамках нашої реформи», - цитує пресслужба генпрокурора Ірину Венедіктову.

Як зазначається, в системі органів прокуратури функціонуватиме 181 окружна прокуратура та 30 спеціалізованих прокуратур у військовій та оборонній сфері.

Нові окружні прокуратури

Вони замінять 155 місцевих прокуратур та 30 військових прокуратур гарнізонів.

Як повідомляв Укрінформ, після ухвалення Верховною Радою 19 вересня 2019 року закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури” розпочалася реформа Генпрокуратури.

Читайте також: Венедіктова – про реформу прокуратури: Ми не просто змінили вивіску

Вона охоплювала атестацію та перевірку прокурорів ГПУ, створення Офісу генпрокурора, який розпочав роботу 2 січня 2020 року. Також атестацію пройшли працівники регіональних та місцевих прокуратур. Передбачалося, що внаслідок реформування кількість прокурорів має зменшитися з 15 до 10 тисяч.