Українців заберуть із Тель-Авіва до Києва авіарейсом 4 березня - МЗС

Авіарейс з Тель-Авіва для повернення українців на Батьківщину запланований на 4 березня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МЗС.

“Рейс з м. Тель-Авів до м. Київ авіакомпанії МАУ PS 1778 відбудеться 04.03.2021 о 05.30 ранку”, - йдеться у повідомленні.

У зв’язку з вимогами ізраїльської сторони цей рейс не регулярний, а відтак авіакомпанія МАУ не може здійснювати продаж квитків на своєму офіційному сайті.

Придбати квиток можна у компанії партнера МАУ - Caspi Aviation, ( BenYehuda 1, Tel Aviv, Israel, 03-5100213, INFO@CASPI-AVIATION.CO.IL) перейшовши за посиланням.

У МЗС нагадали, що іноземцям (у том числі громадянам України) не потрібно отримувати спеціальний дозвіл на виїзд з Ізраїлю.

Читайте також: Україна відправить авіарейс до Ізраїлю, щоб забрати своїх громадян

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого Україна та Ізраїль досягли домовленості про здійснення на початку березня спеціального авіарейсу за маршрутом Київ - Тель-Авів - Київ, що дасть можливість громадянам України, які вимушено перебувають в Ізраїлі, додому. Кордони Ізраїлю для регулярних рейсів наразі залишаються закритими.

Інтерактивна онлайн-карта МЗС інформує, згідно з останнім рішенням Уряду Держави Ізраїль, обмежено роботу усіх пунктів пропуску через державний кордон Ізраїлю (у тому .числі міжнародний аеропорт Бен Гуріон, а також усі наземні пункти перетину) до 6 березня 2021 року.

Читайте також: Ізраїль пом'якшує карантин

В’їхати в Державу Ізраїль можливо виключно за наявності поважних причин на підставі спеціального дозволу від Комісії з виключень. Наразі аеропорт Бен Гуріон приймає лише спеціальні евакуаційні рейси.

Ізраїль послаблює карантинні обмеження, введені через коронавірус, на тлі ефективності вакцинації.