Лінгвістичний університет не має відношення до «мовної» карти, яку запостив Рабінович

Ексклюзив

Київський національний лінгвістичний університет заперечив причетність до створення мапи з «поділом» України за мовною ознакою, яку оприлюднив депутат від «Опозиційної платформи – За життя» Вадим Рабінович.

Про це пресслужба університету повідомила в коментарі кореспонденту Укрінформу, відповідаючи на запитання, чи створювали вони мапу, на якій Україну розділено на зони, де, нібито, люди в побуті користуються українською, російською мовами та суржиком.

«Ми ніколи не робили ніяких поділів України за мовною ознакою», – наголосили у пресслужбі.

Як повідомлялося, народний депутат і один з лідерів проросійської партії «Опозиційна платформа – За життя» Вадим Рабінович оприлюднив у Фейсбуці мапу України без Криму. Публікація демонструє «поділ» України за мовною ознакою.

Читайте також: Шарія оголосили у державний розшук - СБУ

Згідно з її даними, нібито південно-східна частина України розмовляє лише російською мовою, центральна – суржиком, і лише частина західної – українською.

У дописі стверджується, що мапа складена за даними Київського національного лінгвістичного університету.

Читайте також: «Перший Незалежний» з журналістами каналів Медведчука відключили після години ефіру

Також повідомлялось, що в СБУ вивчають публікацію у соцмережі, де народний депутат від ОПЗЖ Вадим Рабінович демонструє «поділ» України за мовною ознакою. На оприлюдненій депутатом мапі України відсутній Крим.