Зеленський доручив запустити спецпрограму підготовки інженерів-конструкторів

Президент доручив Укроборонпрому спільно з Міністерством освіти і науки та Національним технічним університетом України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”  протягом трьох місяців запустити спеціальну програму підготовки інженерів-конструкторів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється і телеграм-каналі Офісу Президента.

“Україна має й надалі пишатися нашими інженерами. Тому Президент Володимир Зеленський дав доручення “Укроборонпрому”, до якого входить підприємство “Антонов”, спільно з Міністерством освіти і науки та НТУУ “КПІ” створити та протягом трьох місяців запустити спеціальну програму підготовки інженерів-конструкторів ім. О. К. Антонова, а Кабінету Міністрів – розробити стимули, щоб талановиті молоді інженери могли й далі прославляти Україну на весь світ”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Україна має насичену програму на виставці озброєнь в індійському Бангалорі – Таран

В ОП нагадують, що торік, коли держава замовила свої ж літаки “Ан” для потреб Збройних сил України, це стало справжньою сенсацією.

“А має стати нормою! Прізвище Антонов відоме в усьому світі завдяки таланту інженера Олега Костянтиновича, який народився 115 років тому”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У конкурсі NASA переміг проєкт молодих інженерів із Дніпра

Як повідомлялося, у грудні 2020 року за участю Президента України Володимира Зеленського відбулося підписання Меморандуму між Міністерством оборони та Державним підприємством “Антонов” про співпрацю щодо будівництва літаків для потреб Збройних сил України.