Контррозвідка СБУ не раз доводила ефективність, запобігаючи спробам розхитати країну - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський привітав співробітників підрозділу з Днем контррозвідки Служби безпеки України,

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт глави держави.

"Сьогодні підрозділ, в якому ви служите, відзначає чергову річницю від дня свого утворення... За роки існування вітчизняна контррозвідка не раз доводила свою ефективність, запобігаючи намаганням ворога розхитати нашу країну зсередини", - зазначив Президент.

Він підкреслив, що діяльність контррозвідників спрямована на упередження загрозам безпеці України, потребує не тільки найширшої компетенції та професіоналізму, а й безмежної відданості своїй справі.

Читайте також: Цьогоріч за матеріалами контррозвідки СБУ за держзраду засудили чотирьох осіб

Президент висловив переконання, що контррозвідники й надалі будуть залишатися зразком у виконанні службового обов’язку, прикладом високої майстерності та патріотизму.

Голова Служби безпеки України Іван Баканов також привітав співробітників із Днем контррозвідки Служби безпеки України.

“Контррозвідка займає особливе місце в системі Служби безпеки України. Саме на вас покладена серйозна відповідальність – працювати на випередження та успішно протидіяти викликам, які постають перед нашою державою. І водночас – залишатися невидимими для її ворогів”, - зазначив Баканов.

Він додав, що служба контррозвідки зобов’язана бути на крок попереду будь-якої реальної чи потенційної загрози, швидко та ефективно реагувати на неї.

Читайте також: За порушення державної таємниці цьогоріч притягнули 269 посадовців

Як відомо, у перші роки незалежності України контррозвідувальні функції було покладено на Головне управління контррозвідки СБУ, створене 27 грудня 1991 року наказом голови Служби нацбезпеки України.