Хорватія вимагатиме від українців тест на COVID-19 або 14-денну ізоляцію

Хорватія прийняла рішення про обов'язкову 14-денну самоізоляцію для громадян, що прибули з третіх країн, зокрема з України.

Про це повідомив посол України в Хорватії Василь Кирилич у Twitter.

"В ніч на 11.07. Хорватія прийняла рішення про обов‘язковість 14-денної самоізоляції для громадян третіх країн, в т.ч. для України, які в‘їжджають до РХ", - написав він.

Дипломат додав, що за наявності тесту на коронавірус, зробленого не пізніше ніж 48 годин тому, самоізоляція не потрібна.

У Посольстві України в Хорватії поінформували, що Інститут охорони здоров'я Хорватії 10 липня прийняв рішення про те, що усі громадяни третіх країн, які мають підставу на в’їзд у країну з особистих невідкладних причин (наприклад, мають приватну власність в Хорватії) мусять пройти обов’язкову 14-денну самоізоляцію. Утім, її термін може бути скорочений, якщо особа через сім днів після прибуття власним коштом здасть ПЛР-тест на SARS-CoV-2 і його результат буде негативним.

Читайте також: Норвегія відкриває кордони для 26 країн Європи - України в списку немає

Водночас, особи, які їдуть у Хорватію з туристичною метою, або іншою діловою метою та заради навчання, можуть в’їхати без обов’язкової 14-денної самоізоляції за умови пред’явлення негативного результату ПЛР-тесту на SARS-CoV-2, не давнішого за 48 годин (рахуючи від часу забору матеріалу для дослідження до прибуття на прикордонний перехід). У разі відсутності ПЛР-тесту для них є обов'язковою 14-денна самоізоляція.

Як повідомлялося, Європейський Союз з 1 липня дозволив в'їзд туристам з так званого "безпечного" списку, до якого увійшли 15 країн.

Водночас для громадян України, крім окремих категорій, в'їзд до ЄС поки залишається закритим.