Ляшко пропонує не відкривати дитячі табори цього літа

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко вважає, що цього літа не треба відкривати дитячі оздоровчі заклади.

Про це Ляшко заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Крім крапельних інфекцій, існує величезна кількість кишкових інфекцій. Це зараз головна дискусія, чи дозволить санітарний лікар відкрити дитячі оздоровчі заклади, чи не дозволить. Я зараз дотримуюся думки, що дитячі оздоровчі заклади на цей літній сезон відкривати не можна, оскільки під час оздоровлення у нас відбувається близько 80 спалахів кишкових інфекцій. У цей час дітей забирають з оздоровлення, завозять в інфекційні стаціонари, в інфекційних стаціонарах зараз є хворі на коронавірус. Замість лікування кишкової інфекції ми можемо наражати на небезпеку інфікування ще і коронавірусом. Тому пропозиція утриматися до стабілізації епідеміологічної ситуації", - заявив Ляшко.

За його словами, після карантину соціальна дистанція і миття рук повинні стати правилом життя.

Читайте також: В Україні за минулу добу провели рекордну кількість ПЛР-тестів

"Цей рік ми повинні навчитися жити так, як це було під час карантину. Тобто соціальна дистанція, миття рук, чисті руки повинні стати нашим правилом життя", - пояснив Ляшко.

Як повідомлялося, раніше міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що дитячі табори в Україні запрацюють виключно на останньому етапі виходу з карантину.