Українські лікарі після трьох тижнів роботи в Італії повертаються додому

Фото

Українські лікарі, які протягом трьох тижнів допомагали італійським колегам у боротьбі з COVID-19, сьогодні повертаються в Україну.

Про це повідомив у Facebook посол України в Італії Євген Перелигін.

«Сьогодні після майже тритижневої роботи в лікарнях м.Пезаро та Урбіно наші лікарі залишають регіон Марке і вертаються в Україну», - написав він.

Українські лікарі повертаються з Італії

Дипломат додав, що, рятуючи італійських пацієнтів, українські медики набули від італійських колег важливого досвіду боротьби з Covid-19, який віднині слугуватиме для лікування хворих на коронавірус у нашій державі.

Перелигін також зазначив, що, на думку самих лікарів, найкращою оцінкою їхньої роботи в місцевих лікарнях стали слова вдячності від простих місцевих жителів, які на кожному кроці впізнавали українських медиків і дякували за те, що українці так близько до серця сприйняли біду італійців.

Як відзначив дипломат, узагальнену оцінку місії українських лікарів дали у своєму колективному листі на адресу Посольства монахині монастиря Святої Кьяри.

Читайте також: Глава МЗС Італії подякував українським медикам за допомогу

«Ми вдячні за проявлені братніми українськими лікарями до нас любов та милосердя, жест України вражає нас ще більше саме тому, що ваш народ у цей час торкнулась трагедія війни та страждань…. », - процитував Перелигін листа монахинь.

Як повідомлялося, 4 квітня 20 медиків систем МВС та МОЗ полетіли допомагати італійським лікарям у боротьбі з COVID-19.