На кордоні з Польщею утворились черги: де проїхати найскладніше

У переддень зимових свят спостерігається прогнозоване збільшення транспортного потоку через пункти пропуску на кордоні та ускладнення руху на українсько-польській ділянці.

Про це у Facebook повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

“Інформуємо громадян про значні накопичення транспортних засобів на кордоні з Польщею у напрямку в’їзду на територію України. Найбільша кількість автомобілів та автобусів очікує на оформлення перед пунктами пропуску «Краківець-Корчова» та «Шегині-Медика», - йдеться у повідомленні.

Прикордонники зазначають, що основною причиною такого накопичення є те, що наші співвітчизники, які працюють та навчаються за кордоном, або виїжджали з приватною метою, намагаються встигнути до початку свят повернутися додому.

Читайте також: УЗ завершує другу чергу будівництва на “Чонгарі” та “Каланчаку”

“На даний час пункти пропуску з української сторони працюють в 1,5 - 2 рази більше своєї проєктної пропускної спроможності. Зокрема, через ППр «Шегині» за добу пропущено 2 784 транспортні засоби та 23 387 осіб, через ППр «Краківець» прослідувало 3 366 одиниць автотранспорту та 16 165 пасажирів”, - додали у пресслужбі.

Ситуацію моніторити пропонують на офіційних Інтернет ресурсах української та польської прикордонних служб та обирати для подорожі менш завантажені пункти пропуску.