Епіфаній сподівається отримати визнання ще кількох помісних церков

Митрополит київський і всієї України Епіфаній сподівається, що в новому році вдасться отримати визнання ще декількох помісних православних церков.

Про це він сказав на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми висловили сподівання, що у майбутньому до цього процесу визнання автокефалії Української православної церкви долучаться інші помісні православні церкви. Ми очікуємо, що у наступному календарному році ми отримаємо визнання з боку декількох інших помісних православних церков”, - сказав Епіфаній.

За його словами, участь у Соборі з нагоди річниці створення єдиної помісної церкви, який відбувся у Національному заповіднику "Софія Київська", узяла абсолютна більшість тих, хто мав там бути. Інші були відсутні з поважних причин, зокрема, у зв'язку із хворобою.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні ПЦУ проводить у Національному заповіднику "Софія Київська" розширений архієрейський Собор з нагоди річниці створення єдиної помісної церкви.

У грудні 2018 року відбувся об'єднавчий церковний Собор, на якому ліквідували УПЦ КП, створили ПЦУ та обрали її предстоятелем митрополита Епіфанія.

Читайте також: Епіфаній у річницю нагадав, як створювали єдину помісну церкву

На Соборі до складу новоствореної церкви увійшли Українська православна церква Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква та окремі єпископи УПЦ Московського патріархату. Тоді ж патріарх Філарет підписав постанову про ліквідацію УПЦ КП.

На початку січня 2019 року новостворена Православна церква України отримала Томос про автокефалію від Вселенського патріарха.