Уряд профінансував закордонні операції з трансплантації органів 119 пацієнтам

119 пацієнтів, хвороби яких наразі не лікуються в Україні, найближчим часом отримають необхідне лікування у закордонних клініках за кошти Державного бюджету України.

Таке рішення прийнято на засіданні Комісії МОЗ України з питань направлення для лікування за кордоном, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

"60 українців, серед них 4 дитини, будуть направлені для проведення трансплантації нирки. 9 пацієнтам профінансовано лікування шляхом проведення трансплантації печінки, 4 українцям оплачена трансплантація серця. Також прийнято рішення щодо направлення та оплату проведення трансплантації кісткового мозку 46 пацієнтів, у тому числі 12 дітей", - йдеться у повідомленні.

В МОЗ зазначили, що на програму лікування за кордоном уряд додатково виділив 233 780,6 тис. грн.

Читайте також: Законопроєкт про трансплантацію пройшов перше читання у Раді

До іноземних клінік за програмою «Лікування громадян України за кордоном» направляються пацієнти для отримання медичної допомоги переважно при онкогематологічних, онкологічних, нейрохірургічних, кардіохірургічних захворюваннях та вроджених аномаліях розвитку, у разі неможливості її надання в умовах закладів охорони здоров'я України.

За бюджетною програмою КПКВК 2301360 «Лікування громадян України за кордоном» у 2019 було передбачено 689 948,9 тис. грн., що дало змогу здійснити фінансування лікування 320 громадянам, які потребували лікування за кордоном.