Хворих на лімфоми в Україні лікують на рівні світових стандартів - експерт

У Національному інституті раку пацієнтів з лімфомами лікують на рівні світових стандартів, застосовуючи найновітніші методи терапії.

Про це на брифінгу з нагоди Всесвітнього дня боротьби з лімфомою сказала провідний гематолог України, завідувачка науково-дослідного відділення хіміотерапії гемобластозів Національного інституту раку (НІР) доктор медичних наук Ірина Крячок, передає кореспондент Укрінформу.

“Ми застосовуємо в Інституті раку діагностику та лікування хворих з лімфомою на рівні світових стандартів. На жаль, ми обмежені матеріально, з огляду на сьогоднішню ситуацію у країні. Але ми робимо все можливе для того, щоб ці стандарти лікування були максимально наближені до світових. На запитання пацієнтів, у яких вперше виявили лімфому - "чи варто їхати лікуватися за кордон?" - моя відповідь - “ні”, - розповіла Ірина Крячок.

Читайте також: Українське суспільство не готове сприймати хворих на рак - Яніна Соколова

Вона наголосила, що, за даними статистики, хворі на лімфому, які лікуються у НІР, живуть з такими самими показниками, як і хворі за кордоном.

“Ми можемо надати всі види допомоги для таких хворих тут, за винятком алогенної трансплантації. Серед наших досягнень: у 2016 році ми розпочали дуже важливий метод лікування, що застосовується при відсутності відповіді на стандартну терапію, при рецидиві - це високодозова хіміотерапія та трансплантація. Ми успішно продовжимо цей напрямок і виходимо на рівень, на якому це робиться в інших країнах”, - зазначила Крячок.