Українське суспільство не готове сприймати хворих на рак - Яніна Соколова

Українське суспільство не готове сприймати хворих на рак - Яніна Соколова

Укрінформ
Українська журналістка і телеведуча Яніна Соколова, яка недавно публічно розповіла про свою боротьбу з раком, вважає, що українське суспільство ще не готове сприймати людей з онкологією.

Про це вона розповіла в ефірі телеканалу ATR.

"Рак і українське суспільство, навіть не медицина, - це біда. Це справжня біда. Те, що я пережила за останні сім місяців, ніхто про це нічого не знав, тільки мої близькі. Я рада, що це так", - поділилася журналістка.

На її думку, рак - це соціальне лихо в Україні. "Суспільство не готове сприймати людей, хворих на рак. Система, яка була створена роками, система нелікування людей, по суті, змінилася. Але ставлення до раку не змінилося".

Журналістка розповіла, що зміни, які відбулися в її зовнішності у зв'язку з наслідками лікування, іноді навіть лякають оточуючих. "(Без макіяжу і перуки - ред.) ви побачите лису людину без брів і вій, яка зранку іноді лякається свого відображення у дзеркалі. І так само лякаються люди, яких я зустрічаю на вулиці, в лікарнях, коли з синами щеплення ходжу роблю, в манікюрних салонах. Де б ти не був, якщо ти маєш такий зовнішній вигляд, то тебе сприймають як живий труп, тебе треба побоюватися і співчувати", - розповіла телеведуча.

У той же час, за словами журналістки, після публічної розповіді про свою хворобу її життя кардинально змінилася.

Читайте також: "Мінус пару органів": Яніна Соколова повідомила, що поборола рак

"Вона змінилася настільки, наскільки може змінитися життя журналіста після того, як він оголошує, що поборов таку біду. Шок охопив, напевно, левову частку українців. Я зараз не можу нормально сходити до супермаркета", - додала Соколова.

Вона також зазначила, що лікувалася тільки в Україні: "Я не їздила до Ізраїлю і навіть не консультувалася з ізраїльськими лікарями".

Як повідомляв Укрінформ, 22 травня Яніна Соколова в Facebook розповіла, що сім місяців тому у неї діагностували рак, і вона змогла подолати хворобу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-