Після інавгурації Зеленського побільшало російських фейків - ЗСУ

Російська Федерація активізувала інформаційні операції проти Збройних Сил України.

Про це йдеться у повідомленні Сухопутних військ Збройних Сил.

“Після інавгурації Президента України Володимира Зеленського активізувались дії російських підрозділів інформаційних операцій, спрямовані на дестабілізацію ситуації в Збройних Силах України, дискредитацію керівного складу Збройних Сил, дезінформацію суспільства: українського, російського та світової спільноти. Всі ці дії організовуються за одним сценарієм: на відкритих майданчиках соціальної журналістики, підконтрольними головному розвідувальному управлінню генерального штабу Російської Федерації (які не мають навіть механізму попередньої модерації) розміщуються фейкові матеріали, які потім поширюються в соціальних мережах. В залежності від розвитку ситуації ці матеріали можуть підхоплюватись популярними ЗМІ з високим рівнем довіри та значним представництвом в світі (наприклад телевізійними каналами Russia Today та «Спутник»”, йдеться у повідомленні.

Читайте також: Сенатор розповів Держдепу, як Зеленський хоче боротися з фейками РФ на Донбасі

У службі зауважили, що на жаль, деякі подібні матеріали підхоплюються тенденційними українськими ЗМІ, що є особливо небезпечним сьогодні, в умовах жорсткої політичної боротьби напередодні парламентських виборів.

Командування Сухопутних військ Збройних Сил України закликає перевіряти всю інформацію, не поширювати російські фейки та не піддаватись на провокації.