ПЦУ надала доказ ліквідації УПЦ КП

Відео

Православна церква України оприлюднила підтвердження факту ліквідації Української православної церкви Київського патріархату.

Відповідне відео розміщено на Youtube-каналі ПЦУ.

“Помісний Собор УПЦ Київського Патріархату 15.12.2018 р. - аудіо та відео, які спростовують твердження, що “такого Собору не було”, - зазначається в коментарі до відео.

Як повідомляв Укрінформ, у грудні 2018 року в Києві відбувся об'єднавчий церковний Собор, на якому створили ПЦУ та обрали її предстоятелем митрополита Епіфанія.

У ході Собору до складу новоствореної церкви увійшли Українська православна церква Київського патріархату, Українська автокефальна православна церква та окремі єпископи УПЦ Московського патріархату.

Читайте також: Указ Епіфанія: Документи від УПЦ КП після 30 січня 2019 року — недійсні

На початку січня 2019 року новостворена церква отримала Томос про автокефалію від Вселенського патріарха.

Однак 14 травня почесний патріарх Філарет оприлюднив звернення, у якому оголосив, що Київський патріархат продовжує існувати, а він залишається чинним патріархом. Також Філарет додав, що Епіфаній порушує домовленості, нібито досягнуті на об'єднавчому Соборі 15 грудня, що призвело до двовладдя у ПЦУ. За його словами, Епіфаній має нести відповідальність за зовнішнє представництво церкви, а патріарх - за внутрішнє церковне життя в Україні.