Жданов через МЗС просить Раду Європи не припиняти фінансування молодіжних програм

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов звернувся до МЗС України з проханням донести до РЄ позицію української сторони щодо неприпустимості припинення фінансування молодіжних програм. 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. “Як міністр молоді та спорту України, а також від імені молодіжної спільноти нашої держави - звернувся до чинного очільника МЗС Павла Клімкіна та дипломатичного корпусу з проханням донести європейській стороні нашу позицію щодо неприпустимості припинення фінансування молодіжних програм Ради Європи”, - зазначив Жданов. За його словами, Міністерство молоді та спорту України, молодіжні громадські організації, молодіжні працівники та правозахисники вкрай незадоволені проектом плану дій РЄ щодо виходу з бюджетної кризи, запропонованого генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом. План, зокрема, передбачає радикальне скорочення бюджету Ради Європи. А саме, повне припинення фінансування молодіжного сектору, починаючи з 1 січня 2021 року. “Подібне рішення, у разі його ухвалення державами-членами, призведе до вкрай негативних наслідків. Відбудеться фактичне руйнування молодіжного сектору Ради Європи, який активно вибудовувався починаючи з 1972 року”, - підкреслив урядовець.

Читайте також: Зеленський сказав, з чого почне свою розмову з лідерами ЄС

Жданов відзначив, що протягом цих років такі потужні структури та інструменти молодіжного сектору РЄ, як Європейські молодіжні центри у Страсбурзі та Будапешті, Європейський молодіжний фонд, Об’єднана рада з питань молоді забезпечували та надавали можливість європейській молоді активно захищати права людини, адвокатувати питання верховенства права, гарантувати підтримку участі молоді у суспільному житті та процесах прийняття рішень, розвивати молодіжну роботу.