Епіфаній вірить, що польська церква змінить думку про ПЦУ

Предстоятель УПЦ вірить, що поступово думка Польської православної церкви щодо автокефалії УПЦ зміниться.

Про це під час зустрічі з журналістами у Львові зазначив глава УПЦ Блаженнійший Епіфаній, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На початковому етапі взагалі було несприйняття з боку Польської православної церкви нашої автокефалії. Зараз від її предстоятеля – Блаженнійшого митрополита Сави вже лунають думки, що Українська православна церква має право статусу автокефалії і з його боку немає заперечення цього права», - сказав Епіфаній.

На думку Блаженнійшого, з часом і Польська православна церква визнає автокефалію УПЦ. Це питання часу і відповідних переговорів, вважає Епіфаній.

Глава УПЦ перебуває у Львові з дводенним архіпасторським візитом. Напередодні він зустрівся із керівниками міста та області очолив молебень в одному із православних храмів УПЦ, а 11 квітня взяв участь у науковій конференції, присвяченій Томосу у Львівському аграрному університеті.

Читайте також: Рішення про надання Томоса незворотне – Епіфаній

Як повідомляв Укрінформ, Вселенський патріарх Варфоломій 5 січня підписав Томос про автокефалію Православної церкви України. 6 січня у Патріаршому храмі Святого Георгія на Фанарі відбулося вручення Томосу та божественна літургія, яку спільно відправили Вселенський патріарх Варфоломій та предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній.