АРМА оголошує новий конкурс на управителя Межигір'ям

Національне агентство з розшуку активів (АРМА) вирішило оголосити новий конкурс з відбору управителя резиденцією екс-президента Віктора Януковича "Межигір’я" та змінити умови конкурсу.

Про це повідомив голова АРМА Антон Янчук, відеокоментар якого розміщено на сторінці відомства у Facebook.

“Як відомо, в управління АРМА передано майно на території резиденції Межигір'я. Щоб мотивувати бізнес активніше брати участь у конкурсі з відбору управителя Межигір'ям, АРМА вирішила спростити конкурсні умови та оголосити новий конкурс”, - сказав Янчук.

За його словами, раніше цей конкурс передбачав відбір управителя рухомим і нерухомим майном на території Межигір'я.

Читайте також: АРМА за рік знайшла 21 мільярд у статутних капіталах

“Тепер ми шукатимемо управителя на три групи об'єктів. По-перше, нерухомим майном. По-друге, рухомим майном на території Межигір'я, і по-третє, корпоративні права ТОВ “Танталіт”. Цьому підприємству належить чимала кількість об'єктів на території резиденції. Контроль над корпоративними правами ТОВ “Танталіт” спростить управління нерухомим та рухомим майном на території Межигір'я”, - додав голова АРМА.

Він уточнив, що першочерговою метою управління майном Межигір'я є його збереження, “тому в новому конкурсі ми зняли вимогу надавати прогнози прибутків - акцент в програмах управління має бути на якості утримання майна”.

“Ми встановили вимогу, що програма управління має включати те, як управитель бачить роботу в Межигір'ї музею корупції. Окрім того, АРМА надасть більшу інформацію про активи, які пропонується передати в управління. Зрештою, ми додали умову про публічність конкурсу: всі подані документи учасників можуть проходити публічне обговорення, в тому числі, за участі ЗМІ. Строк для подачі документів становитиме 30 днів. Запрошуємо бізнес до співпраці та готові до діалогу”, - резюмував Янчук.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва передав заарештоване майно резиденції "Межигір'я" в управління АРМА у липні 2018 року.

25 січня поточного року АРМА продовжило до 28 лютого конкурс з обрання управителя національного парку "Межигір'я".

25 лютого Янчук заявив, що конкурс за право управляти "Межигір'ям" може бути продовжений.