АРМА за рік знайшла 21 мільярд у статутних капіталах

АРМА за рік знайшла 21 мільярд у статутних капіталах

Укрінформ
У 2018 році фахівці Агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, на виконання запитів правоохоронців виявили частки у статутних капіталах на 21 млрд грн.

Про це повідомив керівник відомства Антон Янчук під час прес-конференції в Укрінформі.

"Працівникам АРМА у минулому році на виконання запитів правоохоронців вдалося знайти частки в статутних капіталах на 21 млрд грн, цінні папери вартістю 500 млн грн, більше 7 тисяч об'єктів нерухомості, 4 тис. земельних ділянок і 3,5 тис. автомобілів",- сказав він.

Янчук розповів, що функція агентства після виявлення активів припиняється, надалі правоохоронці самі вирішують, чи звертатися до суду з клопотаннями про арешт цього майна.

За його словами, протягом минулого року АРМА розглянула понад тисячу запитів від правоохоронних органів про розшук активів, а за два місяці поточного року до агентства уже надійшло близько 250 таких звернень від правоохоронців.

Читайте також: Суд знову проситимуть передати АРМА вертолітний “майданчик Януковича”

"Динаміка стрімка. Якщо минулого року ми розглянули тисячу запитів, то цього року розраховуємо на дві-дві з половиною тисячі запитів від правоохоронців ", - зазначив голова АРМА.

Він уточнив, що найбільш активними запитувачіми у сфері розшуку активів є прокурори, за ними йдуть поліцейські, потім детективи Національного антикорупційного бюро, слідчі Служби безпеки, Державної фіскальної служби і суди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-