Ситник нагадав, що Манафорт не є суб'єктом розслідувань НАБУ

Співпраця НАБУ з ФБР відбувається у рамках міжнародного законодавства, а Пол Манафорт не є суб'єктом для розслідування НАБУ.

Про це під час брифінгу заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, відповідаючи на питання стосовно співпраці НАБУ та правоохоронних органів США щодо "справи Манафорта" повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми тривалий час співпрацюємо з колегами з Центрального бюро розслідувань США і про це підписаний меморандум, який продовжується кожен рік. Співпраця відбувається виключно в рамках міжнародного і національного законодавства. З приводу пана Манафорта... - це не наш суб'єкт", - наголосив Ситник, додавши що не може розголошувати деталі співпраці.

Ситник також нагадав, що свого часу була велика кількість запитів, і коли деякі журналісти здобули фрагменти так званої "амбарної книги", НАБУ продемонструвало наявну у них частину цих матеріалів.

"Щоб не було спекуляцій, ми надали те, що було видано генералом Трепаком до Національного антикорупційного бюро. Яка це частина — сота десята, двадцята — я не знаю", - повідомив Ситник.

Читайте також: Адвокати Манафорта просять суд Вашингтона дати йому менше 10 років

Він також поінформував, що одна з справ, яка була зареєстрована за наслідками аналізу згаданих матеріалів, стосувалась вже колишнього голови ЦВК Михайла Охендовського та наразі "зупинена прокуратурою у зв'язку з виконанням міжнародного доручення".

Як повідомлялося, Пол Манафорт очолював передвиборний штаб Трампа з червня по серпень 2016 року. У жовтні 2017 року проти нього були висунуті звинувачення в лобіюванні інтересів екс-президента України Віктора Януковича і Партії регіонів без реєстрації в США в якості іноземного агента, а також в ухиленні від сплати податків. У серпні 2018 року Манафорт був визнаний винним у податкових і банківських злочинах. Згодом він погодився співпрацювати зі спецпрокурором Мюллером, але в лютому суд визнав, що Пол Манафорт кілька разів збрехав ФБР і Роберту Мюллеру, порушивши тим самим умови угоди зі слідством.