Адвокати Манафорта просять суд Вашингтона дати йому менше 10 років

Адвокати Манафорта просять суд Вашингтона дати йому менше 10 років

Укрінформ
Адвокати екс-менеджера президентської кампанії Трампа Пола Манафорта пропонують суду винести рішення про ув'язнення підзахисного менше ніж на 10 років по двох епізодах, за якими він визнаний винним судом Вашингтона.

Про це йдеться в документах, оприлюднених за понад два тижні перед засіданням у столичному суді, повідомило американське видання The Hill.

"У меморандумі щодо винесення вироку федеральним суддєю, який головує по цій кримінальній справі, адвокати заявляють, що 69-річний Манафорт уже був суворо покараний, втратив більшу частину свого майна, а також що за іншими вироками термін його ув'язнення, швидше за все, буде довічним", - зазначає видання.

Читайте також: Манафорт "неодноразово і нахабно" порушував закони - спецпрокурор Мюллер

При цьому підкреслюється, що адвокати вперше просять суд звернути увагу на поважний вік їхнього підзахисного.

"Пан Манафорт, який упродовж десятиліть служив чотирьом президентам США і не має судимостей, подається зараз урядом у суді як жорстокий злочинець, який "нахабно" порушив закон і не заслуговує милосердя", - наводить газета формулювання адвокатів.

Натомість, як наголошують захисники, Манафорт не є фігурантом справи за вбивство, торгівлю наркотиками або організованої злочинності.

Читайте також: Спецпрокурор Мюллер вимагає для Манафорта не менше 19 років в'язниці

Нагадаємо: окружний суд Вашингтона зараз розглядає справу, за якою Пол Манафорт визнав себе винним по двох обвинуваченнях – змові проти США, а також у змові, щоби перешкодити правосуддю в рамках розслідування, очолюваного спецпрокурорм США Робертом Мюллером. Екс-помічник Трампа погодився співпрацювати зі слідством, однак порушив умови співпраці. Слухання по цій справі мають відбутися в Вашингтоні 13 березня.

Читайте також: Суд у США винесе вирок Манафорту 8 березня

Паралельно суд штату Вірджинія розглядає справу проти екс-керівника кампанії Трампа щодо банківського і податкового шахрайства, а також інших фінансових злочинів. Засідання цього судового органу має відбутися 8 березня в Александрії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-