Луценко визнав, що деякі деталі до військової техніки завозяться контрабандою з РФ

Генпрокурор Юрій Луценко визнав, що деякі деталі до військової техніки завозяться контрабандою з Росії.

Про це він зазначив під час прес-конференції у середу, повідомляє Укрінформ.

"Деякі деталі до зразків техніки часів СРСР виробляються лише в Росії. Ні для кого не секрет, що останні роки більшість цих запчастин український оборонпром отримує від волонтерів і підприємців, які в контрабандний спосіб доставляють їх із території РФ. У часи війни для воюючої країни, я вважаю, це прийнятно", - сказав Луценко.

При цьому він назвав аморальним "грубу наживу на такому бізнесі".

"Всі ми розуміємо, що армія потребує техніки, але ніхто у нашому суспільстві не розуміє, чому окремі ділки вважають за можливе на цьому заробляти мільйони і мільйони державних коштів", - додав він.

Як повідомлялося, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була оприлюднена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої, за даними журналістів, нібито причетний Ігор Гладковський - син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Ігор Гладковський разом зі своїми спільниками нібито втричі дорожче постачали на українські оборонні підприємства деталі до військової техніки, які були ввезені контрабандою з Росії.

Читайте також: Корупція в оборонній сфері: НАБУ перевіряє інформацію ЗМІ

Пізніше у НАБУ повідомили, що фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста Bihus.info Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів бюро.

У відповідь Олег Гладковський відкинув звинувачення у корупції, які пролунали у програмі "Наші гроші", та звернувся до НАБУ й ГПУ з проханням перевірити факти, наведені в журналістському розслідуванні.

Він також звернувся з проханням на час перевірки правоохоронними органами викладених у розслідуванні фактів призупинити його повноваження як першого заступника секретаря РНБО України та голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю.

Президент Петро Порошенко підтримав відсторонення Олега Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО.