Фірми із журналістського "викриття" є об'єктами розслідувань НАБУ

Фірми, які фігурують у розслідуванні журналіста "Bihus.info" Лесі Іванової, є об'єктами розслідувань детективів Національного антикорупційного бюро.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"Детективи НАБУ проаналізують інформацію про факти корупції в оборонній сфері, викладену в журналістському розслідуванні Лесі Іванової, та нададуть цим даним належну оцінку. Зазначимо, що підприємства, про які йдеться в матеріалі, вже є об'єктами розслідувань НАБУ", - зазначається у повідомленні.

У НАБУ вказують, що детективи розслідують корупцію приблизно на 15 підприємствах оборонно-промислового комплексу в межах кількох десятків кримінальних проваджень.

Читайте також: Укроборонпром прокоментував "корупційні викриття" у ЗМІ

Щодо одного з таких підприємств — Львівського бронетанкового заводу — розслідування завершено, і з липня 2018 року справа слухається в суді.

У відомстві зазначають, що складність розслідування корупційних схем в оборонній сфері часто зумовлена закритими процедурами закупівель товарів без проведення конкурсних торгів, а частина документів, які можуть бути доказами, мають гриф секретності.

Як повідомлялося, 25 лютого у програмі "Наші гроші" була озвучена інформація про "багаторічну схему вимивання сотень мільйонів гривень" із українського оборонного комплексу, до якої нібито причетний син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського.