НАБУ візьметься за депутата Дубневича через “помилки” в декларації

Національне агентство з питань запобігання корупції перевірило декларації 7 посадовців, серед яких двоє народних депутатів, на підставі звернень громадських організацій, правоохоронних органів та викривача.

Про це повідомляє прес-служба Нацагентства.

"На засіданні Національного агентства з питань запобігання корупції були прийняті рішення про затвердження результатів повних перевірок декларацій 7 осіб. Перевірки стосовно цих декларантів були розпочаті на підставі звернень про можливе відображення у деклараціях недостовірних відомостей, отриманих від правоохоронних органів, громадських організацій та фізичної особи", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, НАЗК провело перевірки декларацій народних депутатів Богдана Дубневича (БПП) та Павла Різаненка (БПП) на підставі інформації від громадської організації та правоохоронного органу.

"Відомості, зазначені у зверненні про можливе відображення у деклараціях недостовірних відомостей, були підтверджені стосовно декларації за 2016 рік, поданої Богданом Дубневичем. Відповідно – складений обґрунтований висновок щодо правопорушення, пов’язаного з корупцією, який буде направлено до НАБУ", - зазначили у НАЗК.

Інформацію щодо декларацій Різаненка в ході перевірки Національне агентство не підтвердило.

Читайте також: У січні зафіксували 291 порушення антикорупційного законодавства - Нацагентство

Також НАЗК затвердило результатів повних перевірок декларацій, поданих: суддею Кіровського районного суду Кіровограда Іриною Антиповою, депутатом Краматорської міської ради Донецької області Лілією Кісліциною, заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів, директором департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради Михайлом Лисенком, старшим оперуповноваженим з особливо важливих справ Управління захисту економіки в Миколаївській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Олегом Першиним та депутатом Варвинської районної ради Чернігівської області Олегом Ященком.

"За результатами перевірок інформацію, зазначену в зверненнях, було частково підтверджено щодо 3 посадовців, стосовно 2 посадовців відомості підтверджені не були", - повідомили в Нацагентстві.

Крім того, Національне агентство продовжило на додаткові 30 календарних днів строк повної перевірки декларацій за 2015, 2016 та 2017 роки, які були подані секретарем Житомирської міської ради Наталією Чиж.