Небезпечну польську яловичину в Україну не завозили - Держпродспоживслужба

М’ясо яловичини, яке було отримано від хворих тварин на одній із боєнь Мазовецького воєводства Республіки Польща, до України не завозилося. 

Єврокомісія почала розслідування стосовно потрапляння на ринки держав членів Євросоюзу м’яса з цієї бойні, повідомляє прес-служба Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

“У зв’язку з поширенням інформації про потрапляння на ринки держав-членів ЄС м’яса яловичини, яке було отримане від хворих тварин на одній із боєнь Мазовецького воєводства Республіки Польща, стосовно даних фактів Єврокомісія розпочала відповідне розслідування. Вказана продукція на територію України не імпортувалася”, - йдеться у повідомленні.

У Держпродспоживслужбі наголосили, що відповідно до чинного законодавства України ввезення продуктів тваринного походження на територію України з держав-членів ЄС можливе лише з підприємств, що перебувають під контролем компетентного органу країни експортера та схвалені Єврокомісією, що унеможливлює постачання таких продуктів із підприємств, що перебувають поза контролем.

Зазначається, що 4 лютого 2019 року інспектори Єврокомісії розпочали аудит на забійних заводах Польщі.

Читайте також: ЄС розслідує скандал з експортом м’яса хворих тварин з Польщі

М'ясо хворих тварин було експортовано у Фінляндію, Угорщину, Естонію, Румунію, Швецію, Францію, Іспанію, Литву, Португалію та Словаччину.

Як раніше повідомлялося, з Польщі 2700 кг м’яса хворих корів експортували до інших країн Європейського Союзу. Польща виробляє близько 560 тисяч тонн яловичини на рік, при цьому близько 80-85% експортується в інші країни.