ВАКС відпустив ексдепутата Микитася під заставу з електронним браслетом

Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід з домашнього арешту на внесення застави у розмірі 908 тис. 400 грн колишньому очільникові однієї зі столичних будівельних компаній.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВАКС.

“Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора САП та змінив запобіжний захід ексочільникові однієї зі столичних будівельних компаній. Так, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту суд змінив на запобіжний захід у вигляді застави. Розмір грошової застави – 908 тис. 400 грн”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Справа на ₴307 мільйонів: розслідування щодо Микитася завершили

Також на підозрюваного покладаються обов’язки: прибувати за кожною вимогою до слідчого (детектива), прокурора та суду, повідомляти слідчого (детектива), прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та місця роботи, утримуватися від спілкування з особами, вказаними в ухвалі суду, здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну, носити електронний засіб контролю.

Строк дії ухвали щодо покладених на підозрюваного обов’язків становить два місяці.

За даними ЗМІ, ВАКС відпустив колишнього народного депутата та колишнього очільника компанії "Укрбуд" Максима Микитася, у якого закінчився термін домашнього арешту, під заставу у розмірі 908 400 грн.

Як повідомлялось, у листопаді 2023 року ВАКС обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту у справі щодо недобудованих військових складів Міноборони.