Українське радіо просить Наглядову раду пояснити рішення про звільнення Аласанії

Колектив “Українського радіо” просить наглядову раду Національної громадської телерадіокомпанії України пояснити ситуацію із достроковим розірванням контракту з головою правління НСТУ Зурабом Аласанією.

Про це йдеться у заяві команди Українського радіо.

У документі висловлюється стурбованість тим, що розірвання контракту з головою правління НСТУ відбулося у передвиборчий період, а також, що голосування з цього питання відбувалося у закритому режимі.

Колектив “Українського радіо” “вимагає від наглядової ради зустрітися з представниками радіо та пояснити ситуацію” щодо розірвання контракту з Аласанією.

Як повідомлялося, у четвер, 31 січня, наглядова рада Національної громадської телерадіокомпанії України достроково розірвала контракт з головою правління НСТУ.

Аласанія керував Національною телекомпанією з 2014 до листопада 2016 року. А в 2017 році наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії за результатами відкритого конкурсу обрала його головою правління Суспільного мовлення. Аласанія мав працювати на посаді чотири роки.

Читайте також: Медійні громадські організації закликають НСТУ переглянути рішення про звільнення Аласанії

Аласанія заявив, що допускає оскарження в суді рішення Наглядової ради Національної громадської телерадіокомпанії України щодо його звільнення з посади голови правління НСТУ.

1 лютого медійні громадські організації, закликали наглядову раду ПАТ «НСТУ» переглянути рішення про звільнення Аласанії.