Аласанія не виключив суду з Нацрадою через своє звільнення

Зураб Аласанія допустив, що оскаржить в суді рішення Наглядової ради Національної громадської телерадіокомпанії України щодо його звільнення з посади голови правління НСТУ.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Порушені всі процедури. Судова боротьба можлива і навіть обов'язкова - після оприлюднення причин", - переконаний Аласанія.

За словами голови правління НСТУ, офіційні причини звільнення йому невідомі, проте це не стало для нього сюрпризом.

Читайте також: У НСТУ повідомили, хто запропонував відсторонити Аласанію

Він також підкреслив, що наглядова рада не став заслуховувати річний звіт правління і з процедурними порушеннями виніс заздалегідь підготовлене рішення.

"На порядку денному питання не було. За поданням з голосу Козака і поправкою Панича - поставили на голосування, зробили голосування "закритим і таємним" і проголосували. Складом: Тетяна Лебедєва, Світлана Остапа, Вадим Міський, Володимир Яворівський, Тарас Аврахов, Олексій Панич, В'ячеслав Козак, Віктор Таран, Сергій Таран, Наталія Скрипка, Ігор Хохич, Олександр Павличенко. Троє проти, дев'ять - за", - уточнив голова правління НСТУ.

Читайте також: Стало відомо, кого призначили тимчасовим главою Громадського телебачення

Нагадаємо: четвер, 31 січня, наглядову раду Національної громадської телерадіокомпанії України достроково розірвала контракт з головою правління НСТУ Зурабом Аласанією. Він заявив, що не знає, з яких причин його звільнили з посади голови Громадського телебачення.

Читайте також: У наглядовій раді НСТУ прокоментували розірвання контракту з Аласанією

Аласанія керував Національною телекомпанією з 2014 до листопада 2016 року. А в 2017 році спостережна рада Національної громадської телерадіокомпанії за результатами відкритого конкурсу обрав його головою правління Громадського мовлення. Аласанія повинен був працювати на посаді чотири роки.