У наглядовій раді НСТУ прокоментували розірвання контракту з Аласанією

У наглядовій раді НСТУ прокоментували розірвання контракту з Аласанією

Укрінформ
Зураб Аласанія працюватиме на посаді голови правління Суспільного мовлення ще два тижні, після того наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України призначить тимчасово виконуючого обов’язки.

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на голову наглядової ради НСТУ Тетяну Лебедєву.

“За її словами (Тетяни Лебедєвої, - ред.), Аласанія буде працювати головою правління ще 2 тижні, тоді наглядова рада НСТУ призначить тимчасово виконуючого обов’язки голови правління”, - ідеться в повідомленні.

Тетяна Лебедєва також зазначила, що наглядова рада готуватиме оголошення позастрокового конкурсу на посаду голови правління Суспільного. Для цього потрібно створити комісію, розробити умови конкурсу, проголосувати за оголошення конкурсу тощо.

Читайте також: Наглядова рада НСТУ розірвала контракт з Аласанією

Лебедєва зазначила, що Зураб Аласанія та члени правління були присутні на засіданні наглядової ради. Також вона пояснила, що розірвання контракту Зурабом Аласанією не стосується членів правління НСТУ та решти його команди. Чи залишаться вони у компанії – їхній вибір.

Тетяна Лебедєва у коментарі сайту «Детектор медіа», зауважила, що питання розірвання контракту з Аласанією неодноразово піднімалося, але раніше його не ставили у порядок денний.

«Сьогодні питання про розірвання контракту було розглянуто, оскільки на засіданні мали почути аргументи усіх членів наглядової ради. Рішення приймали з дотриманням всіх процедур, таємним голосуванням. Із 12 присутніх 9 людей проголосували за недовіру голові правління», – сказала Лебедєва.

Вона додала, що детальніше про те, що відбувалося на засіданні перед таємним голосуванням, можна буде дізнатися з опублікованих протоколів на сайті «UA: Суспільне мовлення».

Як повідомляв Укрінформ, Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України 31 січня 2019 року ухвалила рішення про відсторонення від посади голови правління Суспільного мовлення Зураба Аласанії.

Аласанія керував Національною телекомпанією з 2014 до листопада 2016 року. А в 2017 році наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії за результатами відкритого конкурсу обрала його головою правління Суспільного мовлення. Аласанія мав працювати на посаді чотири роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-