Криворізькі танкісти приєдналися до флешмобу на підтримку захоплених РФ моряків

Фото

Бійці 17-ї окремої танкової Криворізької бригади взяли участь у флешмобі «Жовто-блакитний кораблик». Таким чином, військовослужбовці вирішили підтримати полонених українських моряків, яких утримують в Російській Федерації.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби формування у Facebook.

«Командування та весь особовий склад бригади приєднується до всесвітнього флешмобу «Жовто-блакитний кораблик», організованого Всесвітнім рухом патріотів України на знак солідарності з українськими моряками, захопленими у полон 25 листопада 2018 року внаслідок атаки кораблів Російської Федерації в районі Керченської протоки. Кораблики із назвами захоплених суден зайняли почесне місце на бригадній ялинці. Ми вважаємо, що подібні акції надзвичайно важливі і їх слід підтримати», - прокоментував акцію командир 17 ОТБр підполковник Володимир Дрібноход.

Флешмоб «Жовто-блакитний кораблик – на ялинку» триває до 7 січня з ініціативи Всесвітнього руху патріотів України на підтримку та з вимогою звільнення захоплених у російський полон українських військових моряків.

Читайте також: Полторак пояснив, чому Україна планує провести кораблі через Керченську протоку

Як відомо, 25 листопада кораблі ВМС ЗСУ у складі двох малих броньованих артилерійських катерів «Бердянськ» і «Нікополь» та рейдового буксиру «Яни Капу» здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі до порту Маріуполь Азовського моря. Проте прикордонні кораблі РФ здійснили відверто агресивні дії проти кораблів ВМС ЗСУ. Українські моряки були затримані та взяті в полон.