Полторак пояснив, чому Україна планує провести кораблі через Керченську протоку

Полторак пояснив, чому Україна планує провести кораблі через Керченську протоку

Укрінформ
Наступний прохід через Керченську протоку відбудеться тоді, коли в ньому буде необхідність.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак, відповідаючи на питання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Буде й десятий, і двадцятий, і сотий перехід, але він буде тоді здійснений, коли він буде готовий, коли в ньому буде необхідність, коли під тиском міжнародного суспільства Російська Федерація почне виконувати закони та міжнародне право”, - заявив Полторак.

Він також наголосив, що у жодної людини немає сумніву, що частина Азовського моря, Маріуполь, Бердянськ — це українська територія. Держава має право на проходження через Керченську протоку, і Україна ніколи не відмовиться від своїх територій.

“Україна виконує всі міжнародні зобов'язання і конвенції, в тому числі й морські. Вдруге Україні не вдалось через провокацію (РФ — ред.) пройти через Керченську протоку, але це право України. І якщо ми відмовились, це буде означати, що ми відмовляємось від своєї території. Цього ніколи в житті не буде. Це наше право, і ми будемо ним користуватись”, - запевнив міністр.

Читайте також: Полторак розповів про чергову провокацію Росії

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, а також 24 моряків.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих моряків.

Зараз 21 український військовий перебуває в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина".

Як повідомив координатор команди адвокатів Полозов, у четвер усі захоплені російськими військовими в районі Керченської протоки українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими. Це показує, що плани влади РФ розділити, дезорієнтувати захоплених в полон українських моряків провалилися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-