Експерти рекомендують Раді якнайшвидше прийняти закон про мову

Експертна група з питань мовної політики на чолі з віце-прем’єром Павлом Розенком одноголосно підтримала рішення комітету ВР рекомендувати прийняти у другому читанні та в цілому проект закону про мову.

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Більшість важливих та слушних пропозицій депутатів враховані, законопроект є результатом консолідованої праці експертів, науковців, політиків, представників громадськості та відповідає очікуванням суспільства. Державна мова має бути захищена законом!" - наголосив у ході засідання голова Експертної групи, віце-прем’єр-міністр Павло Розенко.

За підсумками обговорення, члени Експертної групи направили звернення Голові Верховної Ради та народним депутатам щодо необхідності якнайшвидшого прийняття закону про забезпечення функціонування української мови як державної у другому читанні та в цілому.

Читайте також: Закон про мову: всі зміни до другого читання

Експертна група також розглянула та схвалила проект Концепції Державної цільової програми всебічного розвитку і функціонування української мови як державної до 2028 року. Проект Концепції найближчим часом буде розглянутий на засіданні Кабінету міністрів.

Як відомо, Експертна група з питань мовної політики створена рішенням уряду у вересні 2018 року на виконання Указу Президента "Про невідкладні заходи щодо зміцнення державного статусу української мови та сприяння створенню єдиного культурного простору України".