З окупованого Донецька на територію України передали ще 13 засуджених

З окупованого Донецька для відбування терміну покарання на підконтрольних Україні територіях переміщено ще 13 осіб, засуджених до 2014 року.

Про це повідомляє перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко у Facebook.

"Згідно з домовленостями, досягнутими раніше на гуманітарній підгрупі в Мінську, сьогодні на підконтрольну українському уряду територію було переміщено з окупованого Донецька 13 осіб, засуджених українськими судами до початку війни, до 2014 року. Ці особи хочуть відбувати покарання в українських тюрмах", - написала вона.

Загалом, за словами Геращенко, близько 1000 засуджених до початку російської агресії осіб, які перебувають у тюрмах на окупованому Донбасі, неодноразово зверталися до офісу омбудмена Людмили Денісової та представників мінської групи з проханням забрати їх.

"Так, ці люди здійснили тяжкі злочини, але ми, як правова держава, маємо дбати і про захист їх прав, тим більше маємо факти жорстокого поводження і використання засуджених як робочої сили. Ми готові забрати всіх, хто хоче відбувати покарання на підконтрольних владі територіях", - наголосила перший віце-спікер.

Читайте також: До Старобільського СІЗО привезли 42 ув'язнених із Луганська

Вона повідомила, що переміщення відбулося за участю Уповноваженого ВР з прав людини Людмили Денісової, представників її офісу, пенітенціарної служби та представників СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, з окупованого Луганська для відбування терміну покарання на підконтрольних Україні територіях 12 грудня було переміщено 42 осіб, засуджених до 2014 року.