Росія масово порушує права людини на окупованих українських територіях — Порошенко

Російська Федерація масово і послідовно порушує права людини на окупованих нею українських територіях.

Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на форумі “70 років Загальній декларації прав людини: порядок денний для України”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Норми Загальної декларації прав людини масово і послідовно порушуються на українських територіях, що знаходяться під окупацією Росії”, — сказав Порошенко.

Він нагадав, що з початку збройної агресії РФ проти України, за даними ООН, 10 тисяч людей було вбито, понад 23 тисячі зазнали поранення.

“Численні випадки умисних убивств, позасудових страт, викрадення і кидання людей у підвали або утримання їх у нелюдських умовах російських в’язниць, катування, пограбування та інші злочини, зафіксовані різними об’єктивними міжнародними організаціями у їх звітах та представлені всьому світу”, — наголосив Президент.

Читайте також: Окупаційна влада в Криму прагне зробити те, що не вдалося Сталіну - Порошенко

Глава держави зауважив, що саме Росія несе повну відповідальність за порушення прав людини на окупованих територіях. За його словами, про це зазначено у більшості міжнародних документів, які ухвалені авторитетними міжнародними організаціями, зокрема, такими як ОБСЄ, Парламентська Асамблея Ради Європи та інші.