Від початку доби до України не пустили понад 200 авто на єврономерах – ДФС

В Україну від початку доби, 25 листопада, не пустили понад 200 автомобілів з єврономерами.

Про це розповіла прес-секретар Державної фіскальної служби Наталія Непряхіна, повідомляє "112 Україна".

"Сьогодні вночі набув чинності закон, який змінює процедуру оформлення і ввезення (автомобілів) на митну територію. І проблема виникла саме через транзит, саме через вимогу сплатити фінансову заставу при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією... Норму прописано таким чином, що коли в'їжджаєш у режимі транзиту, необхідно внести фінансову заставу. Люди відмовляються (платити заставу), ми просто не пропускаємо ці транспортні засоби", – наголосила Непряхіна.

За її словами, на Львівській митниці 138 автомобілів потрапили під відмову (на в'їзд до України), на Волині – 104 таких відмови.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство внутрішніх справ України створило робочу групу для врегулювання законодавчих норм і розблокування руху на пунктах пропуску та оперативний штаб Національної поліції недопущення провокацій.

Зазначається, що у зв'язку з нечіткими новими митними процедурами на державному кордоні утворилися численні черги, зокрема ускладнений рух спостерігається у напрямку пунктів пропуску "Устилуг", "Рава-Руська", "Ягодин", "Малий Березний", "Шегині" і "Краківець".

Як повідомлялося раніше, через дії власників автомобілів з іноземною реєстрацією рух через деякі пункти пропуску на західній ділянці кордону тимчасово ускладнений.

У даний час ускладнений рух спостерігається у напрямку пунктів пропуску "Устилуг", "Рава-Руська", "Ягодин", "Малий Березний", "Шегині" і "Краківець". Прикордонники посилили заходи безпеки, аби не допустити жодних провокацій безпосередньо на державному кордоні. Зокрема створені ситуативні групи, в готовності до дій знаходяться додаткові сили, відбувається постійний обмін інформацією з Нацполіцією та іншими взаємодіючими органами.

Читайте також: Протести "євробляхерів": робоча група з розблокування руху збереться в понеділок

25 листопада набули чинності закони про розмитнення автомобілів на єврономерах та посилення контролю над їх переміщенням і використанням.