Засідання уряду розпочали хвилиною мовчання за загиблими на Майдані

Засідання Кабінету міністрів України з ініціативи Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана розпочалося з хвилини мовчання за загиблими під час Революції Гідності.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми сьогодні відзначаємо День Гідності та свободи. 5 років тому звичайні громадяни вийшли на майдани, площі для того, щоб відстояти свої гідність та свободу, право вибору. На превеликий жаль, події, що розпочиналися саме в ці дні, принесли нам величезні втрати, втрати тих людей, які віддали власне життя за свободу, за зміни в нашій державі, які були вбиті без вини», - сказав Гройсман.

Він додав, що в Україні п'ять років тому почали змінювати зруйновану та неефективну  систему держуправління.

21 листопада згідно з Указом Президента в Україні відзначають День Гідності і Свободи. Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Читайте також: Рада вшанувала хвилиною мовчання пам'ять загиблих героїв Небесної Сотні

Саме 21 листопада 2013 року розпочалися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.