Майдан остаточно переможе, коли Україна увійде до НАТО і ЄС — Геращенко

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко вважає, що остаточною перемогою Майдану буде день, коли Україна доєднається до НАТО, ЄС і стане регіональним лідером Східної Європи.

Про це вона написала у середу у Facebook з нагоди річниці Революції Гідності.

"На моїй сторінці в фб залишається фото Майдану. Це не просто важлива пам’ять, це щоденне нагадування, як багато ми ще зобов’язані зробити. Для мене остаточна перемога буде в той щасливий день, коли Україна доєднається до НАТО (спочатку) і ЄС, коли по праву займе роль регіонального лідера Східної Європи. Це реально, хоч шлях буде довшим, ніж усім нам би хотілося", — зазначила Геращенко.

Вона зауважила, що головним Героєм Майдану був сам Майдан, а не сцена, і це аксіома, і аж ніяк це не був майдан за дешеві тарифи. "Це був не майдан за дешеві тарифи, боротьби із зубожінням, чи за все хороше проти всього поганого. Це був — все набагато складніше — Майдан Гідності. Й тільки ті, хто ніколи не був на Майдані, можуть ставити знак рівності між Гідністю і тарифами. На Майдані не скакали. Майдан стояв — за цінності", — наголосила віце-спікер.

Вона підкреслила, що Україна обов’язково поверне Крим і Донбас, вкрадені Росією, оскільки зобов‘язана це зробити.

"А сьогодні для мене, як і в страшні лютневі дні, час молитви і тиші, подяки тим, чиєї пам‘яті маємо бути гідними. Вони вже зробили Україну іншою. Дай Бог нам мудрості, сил, мужності і розуму — зробити Україну кращою", — написала Геращенко.

Читайте також: Керівники держави вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

21 листопада згідно з Указом Президента в Україні відзначають День Гідності і Свободи. Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Саме 21 листопада 2013 року розпочалися перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.